Kontaktuppgifter
Bokningsförfrågan
Samlingssida
Om hemsidan
Personal
Våra Artister
Referenser/Kunder
Lokaler
Samlingssida
Samlingssida
Lindansaren
Omogna killar
RAW Comedy
RAW Light
StandUp Fight Night
Svenskar är också människor
Samlingssida
Musikartister
Coverband
Trubadurer
DJ
Musikstudio
Ljud & Ljus
Samlingssida
Föreläsningar
Annika Dopping
Björn Hellberg
Christer Olsson
Dan Hasson
David Batra
David Lega
Fredrik Lindström
Gillis Herlitz
Jonas Hallberg
Jonas Olson
Jonas Sonesson
Mia Törnblom
Miro Zalar
Måns Möller
Thomas Fogdö
Thomas Oredsson
Samlingssida
Adam Alsing
Annika Dopping
David Batra
Ellinor Persson
Fredrik Lindström
Lasse Karlsson
Måns Möller
Ingvar Oldsberg
Isabelle Halling
Jan Bylund
Jonas Hallberg
Lydia Capolicchio
Peter Siepen
Pontus Gårdinger
Thomas Järvheden
Samlingssida
Adde Malmberg
Ann Westin
Anna-Lena Brundin
Björn Gustafsson
Claes Malmberg
David Batra
Hasse Brontén
Henrik Schyffert
Jakob Öqvist
Jan Bylund
Janne Westerlund
Jesper Odelberg
Johan Glans
Lasse Karlsson
Lena Frisk
Lennie Norman
Magnus Betnér
Måns Möller
Mårten Andersson
Patrik Larsson
Pontus Enhörning
Robin Paulsson
Thomas Järvheden
Thomas Oredsson
Özz Nûjen
Samlingssida
Nyheter 2006
Nyheter 2005

 
Svenskar är också människor!
En standup-show med Fredrik Lindström om svensk mentalitet
Svenskar är också människor heter Fredrik Lindströms kritikerrosade standup-show.
Det är en 100 minuter lång föreställning i gränslandet mellan föreläsning och stand-up. Den handlar om svensk mentalitet.

Det borde vara överflödigt, ändå påpekas det då och då:
Vi svenskar är ju också människor. Om än lite stela, hämmade, hårt pott-tränade och allmänt "okontinentala", så i alla fall människor.
Inte för att någon direkt har påstått något annat, men ändå.
För säkerhets skull: Vi vill ju också vara med och ha lite kul, fast vi nu är så trista.

Den svenska självbilden är alltså inte särskilt positiv, för att uttrycka sig milt. "Osvensk" hör till det finaste beröm man kan få. Och det är märkligt med tanke på att en stor del av svenskarna enligt en färsk undersökning anser att Sverige är världens bästa land att leva i. Hur kan Sverige vara bäst, när svenskarna är så dåliga? Vad är det som inte stämmer?

Är det samma glapp i självbilden som när vi kallar det internationellt sett rätt extrema landet Sverige för "Landet Lagom"? Hur mycket av det vi tror om Sverige och svenskarna stämmer egentligen? Och hur är det att vara invandrare i ett land och försöka bli "svensk", samtidigt som svenskarna själva vill vara så "osvenska" som möjligt?

Fredrik Lindström återvänder nu till sina rötter som komiker och gör en enmansföreställning om den svenska mentaliteten, fylld av igenkänning, vardagsbekännelser, överraskande jämförelser och avslöjande analyser av det politiskt korrekta. Han kommer också "ut" som den svensk han själv är! Och visar upp olika "feg-sms" han i rent konfliktundvikande skickat istället för att ringa och prata själv, liksom givetvis ett och annat plagg som han köpt bara för att inte göra expediten i butiken ledsen! Fredrik Lindström är också människa! Och svensk, på gott och ont. Och vågar prata om det! Det här är en föreställning för alla som tillbringat några veckor eller mer i det här landet.

På senare år har Fredrik Lindström ägnat såväl ett antal TV-serier och böcker åt att analysera svenskarna och deras språk - nu senast i serien "Världens modernaste land - världens osäkraste folk?" (SVT) där han tillsammans med Peter Englund utifrån olika historiska perspektiv vred och vände på den svenska mentaliteten (släpps inom kort på dvd-box tillsammans med Värsta språket och Svenska dialektmysterier). Med sina avspända infallsvinklar - som varken bygger på förnekande av svenskheten eller bottnar i någon traditionell nationalism - har han lyckats få in lite friskt blod där annars det ängsligt politiskt korrekta råder. Nu tar han det ett steg vidare, runtom ute i landet!

Biljetterna kostar 275 kr + serviceavgift.

Köp biljetter via Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se, hos ATG- och Ticnetombud eller lokala biljettkontor.

Läs några recensioner på följande länkar:

2007-10-25 "Lindström möter Svenskarna"
-"Föreställningen är full av intelligenta iakttagelser och funderingar kring sådant som vi alla känner igen, kryddat med fakta. Och det är just igenkännandet som är hemligheten. Det är skönt att få skratta åt sig själv ibland och här ges gott om tillfällen. Och det är underhållande på ett både roligt och tankeväckande sätt nästan hela tiden." Ulf Clarén/Sydsvenskan

2007-10-21 "Lindström - en av de roligaste vi har".
"Lördagskvällen var fullproppad med analyser av oss svenskar. Men inga slitna plattityder levererades utan endast iakttagelser som satt mitt i prick. Dessa bemöttes antingen med gapskratt eller med gapskratt i kombination med applåder". Fredrik Polback/Nerikes Allehanda

Fredrik Lindström - Svenskar är också människor
Fredrik Lindström
bokar du här hos Artist 1.
Ring 08-545 521 00.

 
Sagt om showen
Fredrik Lindström standup show Svenskar är också människor
"I tv har Fredrik Lindström gjort älskade program om vanorna och nyckerna hos dem som pratar svenska. Han klär av vårt språk och uppförande och blottar underligheter. Han gör samma sak på scen och det blir ännu roligare och tydligare. Hans text är genial och framförandet perfekt. 100 minuters föreställning, i gränslandet mellan föreläsning och ståupp. Det är intressant hela tiden, och den här succén kan Fredrik Lindström turnera med hur länge han vill." Jens Peterson, Aftonbladet

 

 

Platser som Fredrik uppträder på:
Slagthuset, Malmö, Lunds Stadsteater, Lund, Halmstads Teater, Halmstad, Folkan, Borås, Jönköpings Konserthus, Jönköping, Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala, Sundstaaulan, Karlstad, Vara Konserthus, Vara, Gävla Konserthus, Gävle, Tonhallen, Sundsvall, Storsjöteatern, Östersund, Idunteatern, Umeå, Flygeln Louis De Geer, Norrköping, Rival, Stockholm, Storan, Göteborg, Stora salongen.

 

 
Tillbaka till startsidan www.artist1.se